Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Discussion > Honda Technical

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11 Oct 2008, 07:16 pm
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 2
Default 88 Accord LXi no CEL with disconnected O2 sensors

I need some professional help. My 88' 2.0 KX is NOT indicating a problem even though I have disconnected both of the O2 sensors on the exhaust manifold.

I've taken a reading from them with the engine up to operating temp and both sensors give me 0.0v readings. When I go to start the car the yellow engine light illuminates so I know the bulb isn't burned out. I also opened the plastic access door under the rear of the drivers seat to see if there was an LED lit there, but no dice. I removed #11 fuse under the hood for 2-3min to reset the PCM and had no change in the behavior. My fuel mileage on open roads is ~27mpg with ~400lbs on board (not just me, but gear too!)

Why doesn't the PCM (ECM) know there's no O2 feed back?
What indicators are used to determine closed loop operation?
How come there are two O2 sensors right next to each other, and while they are booth single wire units, their depth and girth are quite different?

Thanks for bearing with me, I've owned diesels for the past ten years and almost forgot how gas powered ICE's work. TIA

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help- battery disconnected test1 Honda Technical 0 17 Dec 2007 12:06 am
88 Honda civic.Wondering what relay assy main is responsible for. I disconnected it the... Nessim C Honda Technical 3 02 Sep 2007 04:40 pm
98 accord O2 sensors kissmyCHODE@scotum.net Honda 2 1 26 Feb 2004 12:00 am
Disconnected EGR valve... Engine runs great now. Cory Dunkle Honda 2 3 11 Nov 2003 10:15 pm
Disconnected EGR valve... Engine runs great now. Cory Dunkle Honda 3 3 11 Nov 2003 10:15 pm


All times are GMT -5. The time now is 08:18 am.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.