Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Discussion > Honda Technical

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 10 Oct 2008, 04:02 pm
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1
Question 95 Accord SE Acceleration issue

170k miles. Check engine light goes on, but it doesnít tell mechanic what is wrong and has him puzzled. The problem temporarily went away a few months ago, but itís back and I need some troubleshooting before I try to get it worked on. Brother-in-law thinks itís the throttle position sensor, but thought Iíd see what others say. Donít want to get taken for a ride.

Each time I start the car all is fine. Within 5-10 miles when I am at any cruising speed I start losing speed/power and my tachometer starts wobbling (even at idle now sometimes). If I push on gas pedal harder nothing happens, but if I tap the gas, it clears up most of the time. Sometimes I have to tap it a couple of times to get it to run smooth again. And sometimes the condition comes back within a minute or so. Once, when going up a gradual hill, no matter how much I tapped I could not get the acceleration to kick in and chugged up at 30 MPH, but that only happened the one time. Other hills have been okay.

No rhyme or reason around consistency, except this last time it seemed to start again after I filled up with regular (as usual) at my normal station, Costco. I did put in fuel injector a few months back and the symptoms disappeared shortly after, but I was told that isn't what fixed it at that time. I wonder... although it seems something more serious is going on and I donít want to lose all my power at the wrong time.

I get my car serviced every six months and believe all regular service needs are up to date.

Ideas?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
accord acceleration problem ap Honda 2 1 26 Jul 2008 12:50 pm
Crazy issue with acceleration- 89 Accord Steinmart Honda 2 3 21 Jun 2005 12:52 am
92 Accord has no power on acceleration / slow acceleration zdrepaul Honda 3 0 21 Apr 2005 03:29 pm
Acceleration on 99 Accord EX mikedog995 Honda 2 4 16 Mar 2005 11:00 pm
Slow acceleration with 90 Accord Pat Honda 3 11 09 Aug 2004 10:18 pm


All times are GMT -5. The time now is 08:17 am.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.