Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Honda 2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07 Mar 2005, 10:23 pm
tim1337
Guest
 
Posts: n/a
Default 88 Accord-Weird problem.

Lately, Ive had no heat, and apparently, no coolant to the engine. I
never ran it more than 5 minutes running hot until today.

The day I lost heat, I hit a huge bump in the road and went too fast
over an overly large speed bump.

At first I thought the problem was the thermostat. i changed it, but
no heat. WHen I was driving home from school today, i went without
stopping (15 minute drive). It was really hot for about 7-10 minutes.
Then, i ran over a pretty small pot hole. I heard kind of a popping
noise coming from (I think) under the car. A little bit of smoke was
behind me as I looked back to make sure nothing fell off. immediately
after, my heat started working again. The engine temp went back down
to normal.It drove fine also, without as much as a stutter. The only
problem I noticed was a little engine smoking after I got home.

My dad said their might have been an air bubble in the antifreeze or
somewhere, preventing coolant or water to do its job. Was that it, or
did something bad happen?

Again, I noticed no negative performance afterward. it only worked
better. After the popping, I was about 2 minutes from home.

--
Posted using the http://www.autoforumz.com interface, at author's request
Articles individually checked for conformance to usenet standards
Topic URL: http://www.autoforumz.com/Honda-88-A...ict106528.html
Visit Topic URL to contact author (reg. req'd). Report abuse: http://www.autoforumz.com/eform.php?p=496447
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 23 Mar 2005, 11:23 pm
Ottawaexr
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 88 Accord-Weird problem.

"tim1337" wrote:
> Lately, Ive had no heat, and apparently, no coolant to the
> engine. I never ran it more than 5 minutes running hot until
> today.
>
> The day I lost heat, I hit a huge bump in the road and went
> too fast over an overly large speed bump.
>
> At first I thought the problem was the thermostat. i changed
> it, but no heat. WHen I was driving home from school today, i
> went without stopping (15 minute drive). It was really hot for
> about 7-10 minutes. Then, i ran over a pretty small pot hole.
> I heard kind of a popping noise coming from (I think) under
> the car. A little bit of smoke was behind me as I looked back
> to make sure nothing fell off. immediately after, my heat
> started working again. The engine temp went back down to
> normal.It drove fine also, without as much as a stutter. The
> only problem I noticed was a little engine smoking after I got
> home.
>
> My dad said their might have been an air bubble in the
> antifreeze or somewhere, preventing coolant or water to do its
> job. Was that it, or did something bad happen?
>
> Again, I noticed no negative performance afterward. it only
> worked better. After the popping, I was about 2 minutes from
> home.


Probably an air lock and the popping was coolant hitting hot exhaust,
there should have been a smell of AF with the smoke. Did you run the
motor with the rad cap off and watch the temperature gauge after you
replaced the stat? If you just filled it with AF and didnít eliminate
the air lock an overheat can occur potentially damaging the motor.
Check you fluid levels over the next week, if it drops consistently
chances are you blew the head gasket, not for sure though, they are
tough little motors.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 Civic, weird A/C problem Steven L. Honda 3 3 13 Jul 2007 04:55 pm
'98 Accord horn - WEIRD electrical problem (simple solution? ground?) randyoo@gmail.com Honda 2 5 11 Jul 2007 11:15 pm
CRX HF weird stuttering problem djathens Honda 3 11 21 Aug 2006 12:02 am
weird AC problem nooneinparticular314159@yahoo.com Honda 2 2 15 Jul 2006 09:47 am
1990 Accord weird problem STS Honda 2 4 24 May 2004 08:30 pm


All times are GMT -5. The time now is 11:43 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.