Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Honda 2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 18 May 2004, 07:16 pm
Dan
Guest
 
Posts: n/a
Default electrical problems w/ 90 Integra

ok here is the deal i have a 1990 and when i bought it it had a b16a
in it i know about hondas and all but i am having problems with it
like the temperture gauge fluxuates like goes hot and then back to
cold and stuff and i know it isnt really getting hot cant smell it or
nothign but it fluxuates... then when im trying to start it it
sometimes has like no charge to the battery and i have had the battery
and alternator checked and the starter is brand new too.... but here
is the deal the guy i got it from said something about it haveing been
wired somehow to that u dnt need to push the clutch in to start
it.....

so the problems i am having is the temp gauge fluxuates really bad hot
and cold and someitmes it will start with no problem and sometimes it
wont start at all like it has no charge.... need help asap....

another problem i am having is sometimes it hits vtec and sometimes it
doesnt hit vtec need to know what that is.... thanks in advance......


might add any chance any one knows of an online site that would have
the electrical wiring for this car...
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 18 May 2004, 07:44 pm
Jim Yanik
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: electrical problems w/ 90 Integra

Dan <lists@elp.rr.com> wrote in
news:gn9la01o0i209oarj0a51c3g4ohgd7eict@4ax.com:

> ok here is the deal i have a 1990 and when i bought it it had a b16a
> in it i know about hondas and all but i am having problems with it
> like the temperture gauge fluxuates like goes hot and then back to
> cold and stuff and i know it isnt really getting hot cant smell it or
> nothign but it fluxuates...


You need a new thermostat.Make sure you get the right temp TS for your
car's make and model.I recommed buying one from the dealer.

> then when im trying to start it it
> sometimes has like no charge to the battery and i have had the battery
> and alternator checked and the starter is brand new too.... but here
> is the deal the guy i got it from said something about it haveing been
> wired somehow to that u dnt need to push the clutch in to start
> it.....


Could be a bad ignition switch.

>
> so the problems i am having is the temp gauge fluxuates really bad hot
> and cold and someitmes it will start with no problem and sometimes it
> wont start at all like it has no charge.... need help asap....
>
> another problem i am having is sometimes it hits vtec and sometimes it
> doesnt hit vtec need to know what that is.... thanks in advance......


The engine has to be fully warmed up for VTEC to engage. If your thermostat
or engine coolant temp (ECT)sensor is bad,no VTEC.

>
>
> might add any chance any one knows of an online site that would have
> the electrical wiring for this car...
>


You could buy a Haynes manual for $20 from any autoparts store,then you'd
have something you can take right out to the car while you work on it.

--
Jim Yanik
jyanik-at-kua.net
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 18 May 2004, 11:49 pm
motsco_ _
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: electrical problems w/ 90 Integra

Dan wrote:
> ok here is the deal i have a 1990 and when i bought it it had a b16a
> in it i know about hondas and all but i am having problems with it
> like the temperture gauge fluxuates like goes hot and then back to
> cold and stuff and i know it isnt really getting hot cant smell it or
> nothign but it fluxuates...

=======================
Look at the reservoir, it should be half full. If empty look in rad and
make sure it's full to the top, then fill reservoir half-full of diluted
antifreeze. Use distilled, not tap water. Read sticker under hood.
==================
then when im trying to start it it
> sometimes has like no charge to the battery and i have had the battery
> and alternator checked and the starter is brand new too.... but here
> is the deal the guy i got it from said something about it haveing been
> wired somehow to that u dnt need to push the clutch in to start
> it.....

===================
Do a Google search and see if your symptoms sound like 'honda ignition
switch' Clean battery terminals and other ends where cables attach.
Check for snugness.
================
>
> so the problems i am having is the temp gauge fluxuates really bad hot
> and cold and someitmes it will start with no problem and sometimes it
> wont start at all like it has no charge.... need help asap....
>
> another problem i am having is sometimes it hits vtec and sometimes it
> doesnt hit vtec need to know what that is.... thanks in advance......
>

===========
Reply to group when you find out how full the rad was.
'Curly'

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 19 May 2004, 09:50 am
jim beam
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: electrical problems w/ 90 Integra

motsco_ _ wrote:
> Dan wrote:
>
>> ok here is the deal i have a 1990 and when i bought it it had a b16a
>> in it i know about hondas and all but i am having problems with it
>> like the temperture gauge fluxuates like goes hot and then back to
>> cold and stuff and i know it isnt really getting hot cant smell it or
>> nothign but it fluxuates...

>
> =======================
> Look at the reservoir, it should be half full. If empty look in rad and
> make sure it's full to the top, then fill reservoir half-full of diluted
> antifreeze. Use distilled, not tap water. Read sticker under hood.


checking the reservoir is unreliable - it relies on suction to replenish
the rad, so _any_ air leakage defeats it. many is the time i've seen a
perfectly filled reservoir and an empty rad! always check the rad cap -
when cool!

> ==================
> then when im trying to start it it
>
>> sometimes has like no charge to the battery and i have had the battery
>> and alternator checked and the starter is brand new too.... but here
>> is the deal the guy i got it from said something about it haveing been
>> wired somehow to that u dnt need to push the clutch in to start
>> it.....

>
> ===================
> Do a Google search and see if your symptoms sound like 'honda ignition
> switch' Clean battery terminals and other ends where cables attach.
> Check for snugness.
> ================
>
>>
>> so the problems i am having is the temp gauge fluxuates really bad hot
>> and cold and someitmes it will start with no problem and sometimes it
>> wont start at all like it has no charge.... need help asap....
>> another problem i am having is sometimes it hits vtec and sometimes it
>> doesnt hit vtec need to know what that is.... thanks in advance......
>>

> ===========
> Reply to group when you find out how full the rad was.
> 'Curly'
>


Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electrical Problems Dangerousdt Honda 3 2 21 May 2006 04:51 pm
Electrical problems with 1993 Civic EX Alex58 Honda 3 2 05 Jan 2006 10:30 pm
electrical problems with 90 integra Dan Honda 3 0 18 May 2004 07:17 pm
electrical problems with 90 integra Dan Honda 3 0 18 May 2004 07:14 pm
92 Honda Accord electrical problems Richard L Honda 2 4 17 Jan 2004 11:19 am


All times are GMT -5. The time now is 07:33 am.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.