Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Honda 2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 26 Sep 2003, 08:08 pm
Ivan Demkovitch
Guest
 
Posts: n/a
Default 94 Accord electric problems..

Hi!

I have some strange problems with electric system.

When you turn lights on dash will come up immediately, but lights will come
on in about 2 seconds.

When you turn wipers on it could be like 5 seconds until they actually start
working.

I understand it's most likely relay but want to hear from people who had
same problem.
Also, it seems problem with wipers delay gets worse (longer wait) with time.

?

Thanks


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 26 Sep 2003, 09:07 pm
Tony Hwang
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Accord electric problems..

Hi,
Do you have a good battery holding a good charge?
Wonder if you have a weak battery or charging system.
Tony

Ivan Demkovitch wrote:

> Hi!
>
> I have some strange problems with electric system.
>
> When you turn lights on dash will come up immediately, but lights will come
> on in about 2 seconds.
>
> When you turn wipers on it could be like 5 seconds until they actually start
> working.
>
> I understand it's most likely relay but want to hear from people who had
> same problem.
> Also, it seems problem with wipers delay gets worse (longer wait) with time.
>
> ?
>
> Thanks
>
>


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 26 Sep 2003, 09:29 pm
Ivan Demkovitch
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Accord electric problems..

Tony,

I thought same thing before. But no, my battery is brand new (replaced week
ago)
It didn't change a thing...

"Tony Hwang" <dragon40@shaw.ca> wrote in message
newsh6db.28218$TM4.19681@pd7tw2no...
> Hi,
> Do you have a good battery holding a good charge?
> Wonder if you have a weak battery or charging system.
> Tony
>
> Ivan Demkovitch wrote:
>
> > Hi!
> >
> > I have some strange problems with electric system.
> >
> > When you turn lights on dash will come up immediately, but lights will

come
> > on in about 2 seconds.
> >
> > When you turn wipers on it could be like 5 seconds until they actually

start
> > working.
> >
> > I understand it's most likely relay but want to hear from people who had
> > same problem.
> > Also, it seems problem with wipers delay gets worse (longer wait) with

time.
> >
> > ?
> >
> > Thanks
> >
> >

>



Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 26 Sep 2003, 09:37 pm
Tony Hwang
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Accord electric problems..

Hi,
Check poor ground connection on affected circuits.
Tony

Ivan Demkovitch wrote:

> Tony,
>
> I thought same thing before. But no, my battery is brand new (replaced week
> ago)
> It didn't change a thing...
>
> "Tony Hwang" <dragon40@shaw.ca> wrote in message
> newsh6db.28218$TM4.19681@pd7tw2no...
>
>>Hi,
>>Do you have a good battery holding a good charge?
>>Wonder if you have a weak battery or charging system.
>>Tony
>>
>>Ivan Demkovitch wrote:
>>
>>
>>>Hi!
>>>
>>>I have some strange problems with electric system.
>>>
>>>When you turn lights on dash will come up immediately, but lights will

>
> come
>
>>>on in about 2 seconds.
>>>
>>>When you turn wipers on it could be like 5 seconds until they actually

>
> start
>
>>>working.
>>>
>>>I understand it's most likely relay but want to hear from people who had
>>>same problem.
>>>Also, it seems problem with wipers delay gets worse (longer wait) with

>
> time.
>
>>>?
>>>
>>>Thanks
>>>
>>>

>>

>
>


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 26 Sep 2003, 10:01 pm
w_tom
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Accord electric problems..

Why was your battery replaced? Because charging system is
not working properly? The only way to answer Tony Hwang's
question is to measure vehicle system voltage. New battery
would not solve the problem. Defective battery would be
another symptom of that same problem.

Ivan Demkovitch wrote:
> Tony,
>
> I thought same thing before. But no, my battery is brand new
> (replaced week ago) It didn't change a thing...
>
> "Tony Hwang" <dragon40@shaw.ca> wrote in message
> newsh6db.28218$TM4.19681@pd7tw2no...
>> Hi,
>> Do you have a good battery holding a good charge?
>> Wonder if you have a weak battery or charging system.
>> Tony

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 26 Sep 2003, 11:00 pm
Ivan Demkovitch
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Accord electric problems..

Problem existed for a while (about a year)
I don't think battery would work for that long with bad charging system...

Battery was 4.5 years old and it just died last week. I replaced it with new
one.
So, I don't think its related....

"w_tom" <w_tom1@hotmail.com> wrote in message
news:3F74FD6D.56815EAA@hotmail.com...
> Why was your battery replaced? Because charging system is
> not working properly? The only way to answer Tony Hwang's
> question is to measure vehicle system voltage. New battery
> would not solve the problem. Defective battery would be
> another symptom of that same problem.
>
> Ivan Demkovitch wrote:
> > Tony,
> >
> > I thought same thing before. But no, my battery is brand new
> > (replaced week ago) It didn't change a thing...
> >
> > "Tony Hwang" <dragon40@shaw.ca> wrote in message
> > newsh6db.28218$TM4.19681@pd7tw2no...
> >> Hi,
> >> Do you have a good battery holding a good charge?
> >> Wonder if you have a weak battery or charging system.
> >> Tony



Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 27 Sep 2003, 06:05 pm
w_tom
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Accord electric problems..

Granted we are speculating without sufficient information.
But a few facts. Delay of lights and delay of wipers would
involve separate electrical systems or relays. The only
common factor would be the system voltage.

BTW, my Honda batteries never lasted less than 7 years even
when always parked outside. Last battery went something over
nine years. It may just be me. But still, until system
voltage reading are taken with a digital multimeter (with
engine off, with engine on, and with engine on and every
peripheral on), then we cannot eliminate system voltage
(charging system) from a list of possibilities. System
voltage is the one common factor to 'strange' symptoms.

Ivan Demkovitch wrote:
> Problem existed for a while (about a year)
> I don't think battery would work for that long with bad charging
> system...
>
> Battery was 4.5 years old and it just died last week. I replaced
> it with new one.
> So, I don't think its related....

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 28 Sep 2003, 07:36 pm
Ivan Demkovitch
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Accord electric problems..

Thanks.

Will check voltage first to make sure.

BTW, you probably use good batteries. Any battery I bought (and I buy
cheaper batteeries) never lasted more then 5-6 years...



"w_tom" <w_tom1@hotmail.com> wrote in message
news:3F7617D2.D34A4865@hotmail.com...
> Granted we are speculating without sufficient information.
> But a few facts. Delay of lights and delay of wipers would
> involve separate electrical systems or relays. The only
> common factor would be the system voltage.
>
> BTW, my Honda batteries never lasted less than 7 years even
> when always parked outside. Last battery went something over
> nine years. It may just be me. But still, until system
> voltage reading are taken with a digital multimeter (with
> engine off, with engine on, and with engine on and every
> peripheral on), then we cannot eliminate system voltage
> (charging system) from a list of possibilities. System
> voltage is the one common factor to 'strange' symptoms.
>
> Ivan Demkovitch wrote:
> > Problem existed for a while (about a year)
> > I don't think battery would work for that long with bad charging
> > system...
> >
> > Battery was 4.5 years old and it just died last week. I replaced
> > it with new one.
> > So, I don't think its related....



Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 28 Sep 2003, 11:24 pm
w_tom
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Accord electric problems..

In every case, the battery was original from Honda. One was
even a Delco battery.

Do be sure to report back. Your's is an interesting
problem.

Ivan Demkovitch wrote:
> Thanks.
>
> Will check voltage first to make sure.
>
> BTW, you probably use good batteries. Any battery I bought (and I buy
> cheaper batteeries) never lasted more then 5-6 years...

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electric problem RGMWilliams@gmail.com Acura 1 05 Sep 2006 08:39 pm
Electric sound on 05' accord Guest Honda 2 2 18 Apr 2006 09:32 am
Electric fan always on F1 Honda 3 2 05 Feb 2005 02:38 pm
Electric Problem (Civic 1.5 LSi) Mestor Honda 2 0 25 Sep 2003 05:02 pm
Electric windows D. Roeven Honda 2 2 28 Jul 2003 10:09 pm


All times are GMT -5. The time now is 06:34 am.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.