Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Honda 2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 08 Jan 2013, 01:44 pm
Molon Labe
Guest
 
Posts: n/a
Default 07Accord V6 Cold Start Issue

'07 Accord, V6, auto transmission, 42K carefully driven and properly
maintained mix of highway and suburban miles.

On cold start, it kinda stutters/chugs when going up the steep hill I
live on. It happens just after the transmission shifts into higher gear.
Idles OK, Revving in lower gear is OK, and after car warms up it's just
fine. Handling OK, gas mileage OK.

I'm thinking that the transmission is maybe upshifting too soon when
engine is cold?

Any ideas?

--
Come and take them.
--Leonidas
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11 Jan 2013, 11:59 am
jim beam
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 07Accord V6 Cold Start Issue

On 01/08/2013 11:44 AM, Molon Labe wrote:
> '07 Accord, V6, auto transmission, 42K carefully driven and properly
> maintained mix of highway and suburban miles.
>
> On cold start, it kinda stutters/chugs when going up the steep hill I
> live on. It happens just after the transmission shifts into higher gear.
> Idles OK, Revving in lower gear is OK, and after car warms up it's just
> fine. Handling OK, gas mileage OK.
>
> I'm thinking that the transmission is maybe upshifting too soon when
> engine is cold?
>
> Any ideas?
>


is the check engine light on? when were the plugs last changed? fuel
injector cleaner? when was the last time it was driven hard so all the
engine internals got properly hot? when did you last check the coolant
level, and what is it?

and have you tried holding it in a lower gear?


--
fact check required
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11 Jan 2013, 05:28 pm
Molon Labe
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 07Accord V6 Cold Start Issue

On 1/8/13 2:44 PM, Molon Labe wrote:
> '07 Accord, V6, auto transmission, 42K carefully driven and properly
> maintained mix of highway and suburban miles.
>
> On cold start, it kinda stutters/chugs when going up the steep hill I
> live on. It happens just after the transmission shifts into higher gear.
> Idles OK, Revving in lower gear is OK, and after car warms up it's just
> fine. Handling OK, gas mileage OK.
>
> I'm thinking that the transmission is maybe upshifting too soon when
> engine is cold?
>
> Any ideas?
>



Anyone?


Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12 Jan 2013, 03:16 pm
Molon Labe
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 07Accord V6 Cold Start Issue

On 1/11/13 12:59 PM, jim beam wrote:
> On 01/08/2013 11:44 AM, Molon Labe wrote:
>> '07 Accord, V6, auto transmission, 42K carefully driven and properly
>> maintained mix of highway and suburban miles.
>>
>> On cold start, it kinda stutters/chugs when going up the steep hill I
>> live on. It happens just after the transmission shifts into higher gear.
>> Idles OK, Revving in lower gear is OK, and after car warms up it's just
>> fine. Handling OK, gas mileage OK.
>>
>> I'm thinking that the transmission is maybe upshifting too soon when
>> engine is cold?
>>
>> Any ideas?
>>

>
> is the check engine light on? when were the plugs last changed? fuel
> injector cleaner? when was the last time it was driven hard so all the
> engine internals got properly hot? when did you last check the coolant
> level, and what is it?
>
> and have you tried holding it in a lower gear?
>
>


No engine light, plugs are original ones, fuel inj cleaner about 3000
miles ago (I burn only Top Tier certified gas), I run a 370 mile round
trip twice monthly at 70+ mph on the interstate, coolant level OK.

If I Hold it in lower gear, the car does not do it.


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12 Jan 2013, 09:29 pm
jim beam
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 07Accord V6 Cold Start Issue

On 01/12/2013 01:16 PM, Molon Labe wrote:
> On 1/11/13 12:59 PM, jim beam wrote:
>> On 01/08/2013 11:44 AM, Molon Labe wrote:
>>> '07 Accord, V6, auto transmission, 42K carefully driven and properly
>>> maintained mix of highway and suburban miles.
>>>
>>> On cold start, it kinda stutters/chugs when going up the steep hill I
>>> live on. It happens just after the transmission shifts into higher gear.
>>> Idles OK, Revving in lower gear is OK, and after car warms up it's just
>>> fine. Handling OK, gas mileage OK.
>>>
>>> I'm thinking that the transmission is maybe upshifting too soon when
>>> engine is cold?
>>>
>>> Any ideas?
>>>

>>
>> is the check engine light on? when were the plugs last changed? fuel
>> injector cleaner? when was the last time it was driven hard so all the
>> engine internals got properly hot? when did you last check the coolant
>> level, and what is it?
>>
>> and have you tried holding it in a lower gear?
>>
>>

>
> No engine light, plugs are original ones, fuel inj cleaner about 3000
> miles ago (I burn only Top Tier certified gas), I run a 370 mile round
> trip twice monthly at 70+ mph on the interstate, coolant level OK.
>
> If I Hold it in lower gear, the car does not do it.
>
>


do you have a lot of stuff on your key chain? sometimes, if a key is
held slightly [jerkily] out of position by weight, noise in the power
circuit can cause a codeless "misfire".


--
fact check required
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 13 Jan 2013, 11:20 am
Molon Labe
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 07Accord V6 Cold Start Issue

On 1/12/13 10:29 PM, jim beam wrote:
> On 01/12/2013 01:16 PM, Molon Labe wrote:
>> On 1/11/13 12:59 PM, jim beam wrote:
>>> On 01/08/2013 11:44 AM, Molon Labe wrote:
>>>> '07 Accord, V6, auto transmission, 42K carefully driven and properly
>>>> maintained mix of highway and suburban miles.
>>>>
>>>> On cold start, it kinda stutters/chugs when going up the steep hill I
>>>> live on. It happens just after the transmission shifts into higher
>>>> gear.
>>>> Idles OK, Revving in lower gear is OK, and after car warms up it's just
>>>> fine. Handling OK, gas mileage OK.
>>>>
>>>> I'm thinking that the transmission is maybe upshifting too soon when
>>>> engine is cold?
>>>>
>>>> Any ideas?
>>>>
>>>
>>> is the check engine light on? when were the plugs last changed? fuel
>>> injector cleaner? when was the last time it was driven hard so all the
>>> engine internals got properly hot? when did you last check the coolant
>>> level, and what is it?
>>>
>>> and have you tried holding it in a lower gear?
>>>
>>>

>>
>> No engine light, plugs are original ones, fuel inj cleaner about 3000
>> miles ago (I burn only Top Tier certified gas), I run a 370 mile round
>> trip twice monthly at 70+ mph on the interstate, coolant level OK.
>>
>> If I Hold it in lower gear, the car does not do it.
>>
>>

>
> do you have a lot of stuff on your key chain? sometimes, if a key is
> held slightly [jerkily] out of position by weight, noise in the power
> circuit can cause a codeless "misfire".
>
>


Nope, just the house key.

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 Acura MDX idle issue when cold.? Al M Acura Technical 2 20 Nov 2011 05:46 pm
My Honda Odyssey will not start when cold outside, but once it warms up it will start what... SBXDivaBlack Jade Honda Technical 3 06 Nov 2011 10:16 am
94 honda cold start issue damianspos Honda Technical 0 29 Dec 2009 06:08 pm
Tints can cause grinding on 07accord??? mom0128 Honda Technical 0 10 Dec 2008 09:22 am
Leftover 07Accord SE 4 door ACAR Honda 3 3 08 Nov 2007 11:05 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:00 am.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.