Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Honda 2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 22 Apr 2007, 09:00 pm
bluerave
Guest
 
Posts: n/a
Default New Civic problem

I have a 2007 Civic LX automatic with 500 miles on it. Today I
noticed when I am driving between 1-5 mph I get a metallic scraping
sound coming from the front somewhere. There is nothing dragging and
it only happens when moving forward at a very low speed. I am taking
it to the dealership to have it looked at soon but I am wondering what
it could be and if I should be worried about driving it?

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 22 Apr 2007, 09:17 pm
High Tech Misfit
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: New Civic problem

bluerave wrote:

> I have a 2007 Civic LX automatic with 500 miles on it. Today I
> noticed when I am driving between 1-5 mph I get a metallic scraping
> sound coming from the front somewhere. There is nothing dragging and
> it only happens when moving forward at a very low speed. I am taking
> it to the dealership to have it looked at soon but I am wondering what
> it could be and if I should be worried about driving it?


That's the ABS system initializing itself. It's normal.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 23 Apr 2007, 08:58 am
bluerave
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: New Civic problem

On Apr 22, 10:17 pm, High Tech Misfit <m...@privacy.net> wrote:

> That's the ABS system initializing itself. It's normal.


My previous car, an 03 Civic, had ABS and I never had anything similar
to this. It does not happen when I apply the brake and it mostly
happens at very low speed and occassionally it will happen for half a
second while driving at higher speeds (around 65-70 mph).

This sound is similar to dragging a shovel down a concrete road. It
is a very irritating sound that gets worse when I make a turn, but
only at speeds less than 10-15 mph.

I am taking it in tomorrow.


Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 24 Apr 2007, 02:51 pm
bluerave
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: New Civic problem

On Apr 23, 9:58 am, bluerave <brandoncl...@gmail.com> wrote:
> On Apr 22, 10:17 pm, High Tech Misfit <m...@privacy.net> wrote:
>
> > That's the ABS system initializing itself. It's normal.

>
> My previous car, an 03 Civic, had ABS and I never had anything similar
> to this. It does not happen when I apply the brake and it mostly
> happens at very low speed and occassionally it will happen for half a
> second while driving at higher speeds (around 65-70 mph).
>
> This sound is similar to dragging a shovel down a concrete road. It
> is a very irritating sound that gets worse when I make a turn, but
> only at speeds less than 10-15 mph.
>
> I am taking it in tomorrow.


Seems the problem was a rock that got stuck in the braking system,
nothing to worry about

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 25 Apr 2007, 12:06 am
Stabilized
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: New Civic problem

I don't think ABS would have made noise like that, at least not
for mine.

Keep us posted on what the mechanic gonna say.


_____________________________________
Free Tips to Save Car Gas Bill & Much More
@ www.HowCanISaveMoney.com/tips03.htm



On Apr 23, 9:58 pm, bluerave <brandoncl...@gmail.com> wrote:
> On Apr 22, 10:17 pm, High Tech Misfit <m...@privacy.net> wrote:
>
> > That's the ABS system initializing itself. It's normal.

>
> My previous car, an 03 Civic, had ABS and I never had anything similar
> to this. It does not happen when I apply the brake and it mostly
> happens at very low speed and occassionally it will happen for half a
> second while driving at higher speeds (around 65-70 mph).
>
> This sound is similar to dragging a shovel down a concrete road. It
> is a very irritating sound that gets worse when I make a turn, but
> only at speeds less than 10-15 mph.
>
> I am taking it in tomorrow.



Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1996 Civic SI Coupe - Idle Problem/Heating&AC Problem! alyhirji Honda 3 2 25 Dec 2004 06:12 pm
96 Civic Si Problem with SRS Justin Yoo Honda 2 0 16 Aug 2004 09:54 pm
Problem with 96 civic si ac76 Honda 2 6 11 Aug 2004 09:42 pm
Help! Problem with '89 Civic LX!! Linda Honda 3 3 24 Feb 2004 12:18 pm
91 Civic NOX problem John DuMont Honda 2 0 01 Dec 2003 04:42 am


All times are GMT -5. The time now is 01:51 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.