Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Honda 2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 13 Mar 2007, 04:30 pm
bummed71904
Guest
 
Posts: n/a
Default p0715

Ok Now the code is coming up p0715. I just had a speed sensor put on 2
1/2 weeks ago. I had a torque converter cylanoid put on last night and
then today it redlined again and wouldn’t shift gears. The code is now
reading P0715: Turbine Input Speed sensor. Is this different than the
one I jsut had put on. The one I jsut paid $200 dollars for was little
and black and they put it right ontop of my transmission. It was to
the left of the tranny. Please someone help me figure this out and no
bickering over silly things. HELP

1996 Honda Accord

--
Posted at author's request, using http://www.AutoBoardz.com interface
Articles individually verified to usenet standards. Visit URL to contact author/report abuse
Thread archive: http://www.AutoBoardz.com/p0715-ftopict208838.html

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 13 Mar 2007, 07:10 pm
Tegger
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: p0715

bummed71904 <none@000.com> wrote in news:988734
_a3fed4154b4f6d56c935f2612e871c53@autoboardz.com:

> Ok Now the code is coming up p0715. I just had a speed sensor put on 2
> 1/2 weeks ago. I had a torque converter cylanoid put on last night and
> then today it redlined again and wouldn’t shift gears. The code is now
> reading P0715: Turbine Input Speed sensor.




Wrong text description. Correct description:
"Problem in Mainshaft Speed Sensor Circuit".



> Is this different than the
> one I jsut had put on. The one I jsut paid $200 dollars for was little
> and black and they put it right ontop of my transmission. It was to
> the left of the tranny.



From your misspelled narrative, I'd say they replaced the lockup control
solenoid.

What's the problem anyway? Is the engine flaring between shifts?



> Please someone help me figure this out and no
> bickering over silly things. HELP
>
> 1996 Honda Accord
>



What engine do you have?


--
Tegger

The Unofficial Honda/Acura FAQ
www.tegger.com/hondafaq/
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 14 Mar 2007, 11:31 pm
bummed71904
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Re: p0715

No no no, Advanced’s computer printed out turbine/input speed sensor.
I am so confused. The car struggles into third and hardly drives in
fourth. I have been driving it like a manual jsut to get to adn from
work. Is it fixable?

"Tegger" wrote:
> bummed71904 <none@000.com> wrote in news:988734
> _a3fed4154b4f6d56c935f2612e871c53@autoboardz.com:
>
> > Ok Now the code is coming up p0715. I just had a speed

> sensor put on 2
> > 1/2 weeks ago. I had a torque converter cylanoid put on last

> night and
> > then today it redlined again and wouldn’t shift gears. The

> code is now
> > reading P0715: Turbine Input Speed sensor.

>
>
>
> Wrong text description. Correct description:
> "Problem in Mainshaft Speed Sensor Circuit".
>
>
>
> > Is this different than the
> > one I jsut had put on. The one I jsut paid $200 dollars for

> was little
> > and black and they put it right ontop of my transmission. It

> was to
> > the left of the tranny.

>
>
> From your misspelled narrative, I'd say they replaced the
> lockup control
> solenoid.
>
> What's the problem anyway? Is the engine flaring between
> shifts?
>
>
>
> > Please someone help me figure this out and no
> > bickering over silly things. HELP
> >
> > 1996 Honda Accord
> >

>
>
> What engine do you have?
>
>
> --
> Tegger
>
> The Unofficial Honda/Acura FAQ
> www.tegger.com/hondafaq/


--
Posted at author's request, using http://www.AutoBoardz.com interface
Articles individually verified to usenet standards. Visit URL to contact author/report abuse
Thread archive: http://www.AutoBoardz.com/p0715-ftopict208838.html

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 14 Mar 2007, 11:31 pm
bummed71904
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Re: p0715

ooppss, haha it is a 2.2 4 cyl. When the mechanic pulled the top off
my main seal busted again. There was like two quarts of oil in my
spark plugs! He turned the casing upside down and it poured out. Could
that be making it worse? Now he saiyng I need a map cylanoid? is there
such a thing?

"Tegger" wrote:
> bummed71904 <none@000.com> wrote in news:988734
> _a3fed4154b4f6d56c935f2612e871c53@autoboardz.com:
>
> > Ok Now the code is coming up p0715. I just had a speed

> sensor put on 2
> > 1/2 weeks ago. I had a torque converter cylanoid put on last

> night and
> > then today it redlined again and wouldn’t shift gears. The

> code is now
> > reading P0715: Turbine Input Speed sensor.

>
>
>
> Wrong text description. Correct description:
> "Problem in Mainshaft Speed Sensor Circuit".
>
>
>
> > Is this different than the
> > one I jsut had put on. The one I jsut paid $200 dollars for

> was little
> > and black and they put it right ontop of my transmission. It

> was to
> > the left of the tranny.

>
>
> From your misspelled narrative, I'd say they replaced the
> lockup control
> solenoid.
>
> What's the problem anyway? Is the engine flaring between
> shifts?
>
>
>
> > Please someone help me figure this out and no
> > bickering over silly things. HELP
> >
> > 1996 Honda Accord
> >

>
>
> What engine do you have?
>
>
> --
> Tegger
>
> The Unofficial Honda/Acura FAQ
> www.tegger.com/hondafaq/

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 15 Mar 2007, 12:00 am
jim beam
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: p0715

bummed71904 wrote:
> No no no, Advanced�s computer printed out turbine/input speed sensor.
> I am so confused. The car struggles into third and hardly drives in
> fourth. I have been driving it like a manual jsut to get to adn from
> work. Is it fixable?


how the f. do we know if you won't answer questions and can't describe
the problem properly? answers are only as good as your questions.

>
> "Tegger" wrote:
> > bummed71904 <none@000.com> wrote in news:988734
> > _a3fed4154b4f6d56c935f2612e871c53@autoboardz.com:
> >
> > > Ok Now the code is coming up p0715. I just had a speed

> > sensor put on 2
> > > 1/2 weeks ago. I had a torque converter cylanoid put on last

> > night and
> > > then today it redlined again and wouldn�t shift gears. The

> > code is now
> > > reading P0715: Turbine Input Speed sensor.

> >
> >
> >
> > Wrong text description. Correct description:
> > "Problem in Mainshaft Speed Sensor Circuit".
> >
> >
> >
> > > Is this different than the
> > > one I jsut had put on. The one I jsut paid $200 dollars for

> > was little
> > > and black and they put it right ontop of my transmission. It

> > was to
> > > the left of the tranny.

> >
> >
> > From your misspelled narrative, I'd say they replaced the
> > lockup control
> > solenoid.
> >
> > What's the problem anyway? Is the engine flaring between
> > shifts?
> >
> >
> >
> > > Please someone help me figure this out and no
> > > bickering over silly things. HELP
> > >
> > > 1996 Honda Accord
> > >

> >
> >
> > What engine do you have?
> >
> >
> > --
> > Tegger
> >
> > The Unofficial Honda/Acura FAQ
> > www.tegger.com/hondafaq/

>

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 15 Mar 2007, 07:11 am
Tegger
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Re: p0715

bummed71904 <none@000.com> wrote in news:989524_
9040ad7cfb96e8927587a832dfee52e5@autoboardz.com:

> No no no, Advanced’s computer printed out turbine/input speed sensor.
> I am so confused. The car struggles into third and hardly drives in
> fourth. I have been driving it like a manual jsut to get to adn from
> work. Is it fixable?




Might be.

Your problems could be anything from wrong fluid to incorrect fluid level
to shift control SOLENOIDS having gone bad.

It's also not unknown for the Transmisison Control Module (TCM) to fail.

Take it to the dealer, not an independent garage. The dealer is better
equipped to solve Honda A/T problems.


--
Tegger

The Unofficial Honda/Acura FAQ
www.tegger.com/hondafaq/
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble code P0715 SHUNJU HU Honda 2 5 08 Feb 2007 08:43 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:46 am.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.