Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Honda 2

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 26 Jul 2006, 10:02 am
loewent via CarKB.com
Guest
 
Posts: n/a
Default 98 civic 5spd 260000kms

Hi there,

Wife was driving home yesterday and the car died. She coasted to the side of
the highway. Attempted to start again immediately and it fired right up, but
the speedo didn't work right aways. She said that once she got to around
40km/h, the speedo kicked in. She made it home with no further incidents.

I did a few checks when I got home. Checked fluids, checked for CEL.
Nothing. The idle was super low, like around 200RPMs or less.

Then I checked battery posts, and the positive battery clamp was loose.

My question is, could a loose battery post cause the car to stall when at
highway speed?

I understand that the idle is low due to the computer constantly being reset.

Or could this be caused by something else?

t

--
Message posted via CarKB.com
http://www.carkb.com/Uwe/Forums.aspx...-cars/200607/1
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 26 Jul 2006, 06:49 pm
Michael Pardee
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 98 civic 5spd 260000kms

"loewent via CarKB.com" <u10197@uwe> wrote in message
news:63d3ec72902c9@uwe...
> Hi there,
>
> Wife was driving home yesterday and the car died. She coasted to the side
> of
> the highway. Attempted to start again immediately and it fired right up,
> but
> the speedo didn't work right aways. She said that once she got to around
> 40km/h, the speedo kicked in. She made it home with no further incidents.
>
> I did a few checks when I got home. Checked fluids, checked for CEL.
> Nothing. The idle was super low, like around 200RPMs or less.
>
> Then I checked battery posts, and the positive battery clamp was loose.
>
> My question is, could a loose battery post cause the car to stall when at
> highway speed?
>
> I understand that the idle is low due to the computer constantly being
> reset.
>
> Or could this be caused by something else?
>
> t
>

I think you found it with the battery clamp. I had a Nissan in which the
battery developed a cracked internal connection. The car started okay a
couple times, but had a top speed around 40 mph and poured out black smoke,
barely idled, CEL not on... sound familiar? Apparently - just as you
surmise - the ECU was being constantly reset.

Mike


Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS 88 Accord LX 5spd Maryland JK Honda 2 0 16 Apr 2006 07:59 am
any advice for changing valve guide seals? 90 Civic Ex 1.6L 5spd Bruce Honda 3 4 27 Aug 2005 10:07 am
So I got me a 2005 civic sedan 5spd ME Honda 2 2 29 Dec 2004 06:18 pm
F.S.: 93 Del Sol 5spd N.E.Ohio Bob Honda 2 0 17 Apr 2004 03:18 pm
1988 honda tranny 5spd Swamps Honda 3 3 27 Dec 2003 10:25 pm


All times are GMT -5. The time now is 11:15 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.