Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Acura

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 14 Apr 2008, 09:04 pm
BenNASA@gmail.com
Guest
 
Posts: n/a
Default AC problem

I have a 90 Acura Integra. I went to the airport Monday and the car
was blowing cold AC. It has never had a leak or even a problem. When
I returned on Friday it would only blow warm air.

The compressor and the fans are engaging. With the car off I read 65
psi on both the high side and the low side. When the car is running
and out side temp it 70 F: the low side is 0 and the high side is only
75-80. I can see a few bubbles in the dryer, but not excessive.

I am not an AC guy so I am not sure what is going on.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 15 Apr 2008, 10:20 am
BenNASA@gmail.com
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: AC problem

On Apr 14, 10:04*pm, "BenN...@gmail.com" <BenN...@gmail.com> wrote:
> I have a 90 Acura Integra. *I went to the airport Monday and the car
> was blowing cold AC. *It has never had a leak or even a problem. *When
> I returned on Friday it would only blow warm air.
>
> The compressor and the fans are engaging. *With the car off I read 65
> psi on both the high side and the low side. *When the car is running
> and out side temp it 70 F: the low side is 0 and the high side is only
> 75-80. *I can see a few bubbles in the dryer, but not excessive.
>
> I am not an AC guy so I am not sure what is going on.


My guess is a bad expansion valve or compressor going bad. If this is
correct is there a way to test this?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02 May 2008, 08:44 am
BenNASA@gmail.com
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: AC problem

On Apr 15, 11:20*am, "BenN...@gmail.com" <BenN...@gmail.com> wrote:
> On Apr 14, 10:04*pm, "BenN...@gmail.com" <BenN...@gmail.com> wrote:
>
> > I have a 90 Acura Integra. *I went to the airport Monday and the car
> > was blowing coldAC. *It has never had a leak or even aproblem. *When
> > I returned on Friday it would only blow warm air.

>
> > The compressor and the fans are engaging. *With the car off I read 65
> > psi on both the high side and the low side. *When the car is running
> > and out side temp it 70 F: the low side is 0 and the high side is only
> > 75-80. *I can see a few bubbles in the dryer, but not excessive.

>
> > I am not anACguy so I am not sure what is going on.

>
> My guess is a bad expansion valve or compressor going bad. *If this is
> correct is there a way to test this?


It was a bad expansion valve. There was a small piece of metal flake
which caused the valve to be shut closed. I tapped on it and it
opened, but I replace it just in case. I also flushed the system,
changed the shrader valves and dryer.

I evacuated the sysem and put in 1.75lbs of r-12 and it is blowing ice
cold again!!

Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Old problem fixed, new problem took its place Seabass007 Honda 2 3 07 Sep 2007 12:21 pm
an electrical Problem and a Cosmetic problem p3dro Acura 14 11 May 2005 04:16 pm
1996 Civic SI Coupe - Idle Problem/Heating&AC Problem! alyhirji Honda 3 2 25 Dec 2004 06:12 pm


All times are GMT -5. The time now is 09:14 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.