Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Acura

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 17 Jul 2007, 09:40 am
njss396
Guest
 
Posts: n/a
Default 1988 Legend runs rough


My 1988 Legend with 190,000 miles and automatic transmission has been
running rough.

I've replaced the spark plugs, plug wires and PCV valve. I've run Fuel
System Cleaner and changed the oil with Mobil 1.

It starts, cruises and turns off fine.

Yesterday, I drove from Central NJ to Northern Virginia covering 200
miles in three hours (66 miles per hour) and I averaged 25.03 miles
per gallon.

But around town, it seems to buck like crazy especially at around
1,700 RPM and 42 MPH under light accelleration.

Sometimes it idles fine, other times it idles rough.


Sincerest thanks in advance

Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 17 Jul 2007, 12:03 pm
Tegger
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 1988 Legend runs rough

njss396 <njss@aol.com> wrote in news:1184679609.299228.127250
@i38g2000prf.googlegroups.com:

>
> My 1988 Legend with 190,000 miles and automatic transmission has been
> running rough.
>
> I've replaced the spark plugs, plug wires and PCV valve. I've run Fuel
> System Cleaner and changed the oil with Mobil 1.
>
> It starts, cruises and turns off fine.
>
> Yesterday, I drove from Central NJ to Northern Virginia covering 200
> miles in three hours (66 miles per hour) and I averaged 25.03 miles
> per gallon.
>
> But around town, it seems to buck like crazy especially at around
> 1,700 RPM and 42 MPH under light accelleration.
>
> Sometimes it idles fine, other times it idles rough.
>
>
> Sincerest thanks in advance
>
>



Check the EGR valve. It may be stuck partially open.

--
Tegger

The Unofficial Honda/Acura FAQ
www.tegger.com/hondafaq/
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
civic runs rough as engine warms nwa707 Honda 2 6 27 Mar 2007 01:29 pm
OBD location on 1988 Legend. Also, rough idling and running. njss396 Acura 1 19 Feb 2007 04:19 pm
Honda Civic 2000, 109k miles. check engine light on, shakes, runs rough, loudly when i accelerate Apala Man Honda 3 5 31 Jan 2007 10:48 pm
Honda Civic 2000, 109k miles. check engine light on, shakes, runs rough, loudly when i accelerate Apala Man Honda 2 5 29 Jan 2007 07:51 pm
96 Accord EX runs rough at start-up davidofva@yahoo.com Honda 3 2 07 Sep 2005 05:33 pm


All times are GMT -5. The time now is 12:28 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.