Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Acura

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 26 Oct 2005, 06:27 pm
Nightdude
Guest
 
Posts: n/a
Default Weird problem with my Acura Vigor

This is what's happening with my car today.

Press the BRAKE pedal, the parking lights come on! I noticed in helms that
the combination switch is related to these events, could it be faulty? Or do
I have a grounding issue? or a bad relay? hmmm...

It's rather funny, but odd when all lights dim (stereo, dashboard) and the
parking lights start flashing at the same time I brake

Any ideas?

Adrian


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 26 Oct 2005, 06:52 pm
'Curly Q. Links'
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Weird problem with my Acura Vigor

Nightdude wrote:
>
> This is what's happening with my car today.
>
> Press the BRAKE pedal, the parking lights come on! I noticed in helms that
> the combination switch is related to these events, could it be faulty? Or do
> I have a grounding issue? or a bad relay? hmmm...
>
> It's rather funny, but odd when all lights dim (stereo, dashboard) and the
> parking lights start flashing at the same time I brake
>
> Any ideas?
>
> Adrian



---------------------------------

Grounding sounds like a good guess, or somebody has jammed the wrong
bulb into a socket? Is the car new-to-you, or have you had some work
done on it lately?

'Curly'
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 26 Oct 2005, 07:35 pm
Nightdude
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Weird problem with my Acura Vigor

I had the car for over 6 years now. Nothing was disturbed in that area.

"'Curly Q. Links'" <motsco__@interbaun.com> wrote in message
news:436008A3.68B4FD3E@interbaun.com...
> Nightdude wrote:
>>
>> This is what's happening with my car today.
>>
>> Press the BRAKE pedal, the parking lights come on! I noticed in helms
>> that
>> the combination switch is related to these events, could it be faulty? Or
>> do
>> I have a grounding issue? or a bad relay? hmmm...
>>
>> It's rather funny, but odd when all lights dim (stereo, dashboard) and
>> the
>> parking lights start flashing at the same time I brake
>>
>> Any ideas?
>>
>> Adrian

>
>
> ---------------------------------
>
> Grounding sounds like a good guess, or somebody has jammed the wrong
> bulb into a socket? Is the car new-to-you, or have you had some work
> done on it lately?
>
> 'Curly'



Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 26 Oct 2005, 09:37 pm
Michael Pardee
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Weird problem with my Acura Vigor

"Nightdude" <nightdude@rogers.com> wrote in message
news:UoU7f.7058$ki7.413565@news20.bellglobal.com.. .
>I had the car for over 6 years now. Nothing was disturbed in that area.
>

The prime suspect (other than possibly the combination switch) is the ground
on the brake/tail light assemblies. If the ground is bad on one side,
voltage will feed from the brake wire through the brake filament, find no
ground, then proceed backward through the tail light filament to the parking
light bus... causing the very symptoms you described. Removing the dual
filament tail/brake light bulbs is the quickest diagnostic - if the problem
continues, look elsewhere. If that cures it, replace one at a time until the
symptom returns, then fix the ground on that socket. If the symptom doesn't
return, one of the sockets is corroded enough to be intermittent.

Putting a single filament bulb in one of the dual sockets will always cause
this symptom, but if they haven't been touched look to the grounds.

Mike


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 26 Oct 2005, 09:47 pm
Michael Pardee
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Weird problem with my Acura Vigor

I forgot to mention - if there is a bad ground on one of the taillights,
turning on the parking lights and pressing the brake will cause the problem
light to go out since there will be battery on both sides of it and no
ground in the middle.

Mike


Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 26 Oct 2005, 11:24 pm
Nightdude
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Weird problem with my Acura Vigor

Bingo, it was a bulb. Even though it was stil working, the filament holder
was corroded.

also, noticed that my positive battery cable was way corroded with sulphuric
acid. I cleaned it and put it back. Wonder why. The battery is only a year
old and I cleaned all contacts before installing it.



"Michael Pardee" <michaeltnull@cybertrails.com> wrote in message
newsoWdnRcAeMp3s_3eRVn-iQ@sedona.net...
> "Nightdude" <nightdude@rogers.com> wrote in message
> news:UoU7f.7058$ki7.413565@news20.bellglobal.com.. .
>>I had the car for over 6 years now. Nothing was disturbed in that area.
>>

> The prime suspect (other than possibly the combination switch) is the
> ground on the brake/tail light assemblies. If the ground is bad on one
> side, voltage will feed from the brake wire through the brake filament,
> find no ground, then proceed backward through the tail light filament to
> the parking light bus... causing the very symptoms you described. Removing
> the dual filament tail/brake light bulbs is the quickest diagnostic - if
> the problem continues, look elsewhere. If that cures it, replace one at a
> time until the symptom returns, then fix the ground on that socket. If the
> symptom doesn't return, one of the sockets is corroded enough to be
> intermittent.
>
> Putting a single filament bulb in one of the dual sockets will always
> cause this symptom, but if they haven't been touched look to the grounds.
>
> Mike
>
>



Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
92 ACURA VIGOR MYSTERY PROBLEM!! IZAC49 Acura 1 24 Feb 2006 05:57 am
Weird problem with my Acura Vigor Nightdude Honda 3 5 26 Oct 2005 11:24 pm
1992 Acura Vigor Heater/AC Fan Problem Farny Acura 1 05 Oct 2005 09:29 pm
92 Acura Vigor Bob Johnstone Acura 2 16 May 2005 12:46 am
1992 Acura Vigor and idle problem Steve Acura 6 29 Oct 2003 02:30 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:50 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.