Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Acura

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 02 Oct 2005, 09:42 am
David Hurwitz
Guest
 
Posts: n/a
Default XM radio loses presets

Has anyone had this problem? I have a new 2005 TL with Nav system.
Every few days the satellite radio loses all its presets for an hour
or so. All the on-screen "buttons" and mechanical buttons default to
XMs Channel 1 and the on-screen buttons all show the number 1 instead
of the channel I set. After a few minutes to a couple of hours, the
presets are restored; usually after I have turned the ignition off
though this doesn't always fix the problem. I am not disconnecting
the battery and the AM and FM presets don't do this. I have had it
back once to the dealer, when it was working fine of course, and they
found nothing wrong. They rebooted the radio (or so they said) but
this didn't fix the problem. Any ideas? Apparently no-one has heard
of this problem. I'm frustrated and thinking of demanding they just
replace the whole unit.

Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 02 Oct 2005, 10:31 am
Lexus Owner
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: XM radio loses presets

In article <s4svj15jrnfkucrsl6gt7r8rhgd9g3kaev@4ax.com> David Hurwitz
<davidhu@charter.net> writes:

>Has anyone had this problem? I have a new 2005 TL with Nav system.
>Every few days the satellite radio loses all its presets for an hour
>or so. All the on-screen "buttons" and mechanical buttons default to
>XMs Channel 1 and the on-screen buttons all show the number 1 instead
>of the channel I set. After a few minutes to a couple of hours, the
>presets are restored; usually after I have turned the ignition off
>though this doesn't always fix the problem. I am not disconnecting
>the battery and the AM and FM presets don't do this. I have had it
>back once to the dealer, when it was working fine of course, and they
>found nothing wrong. They rebooted the radio (or so they said) but
>this didn't fix the problem. Any ideas? Apparently no-one has heard
>of this problem. I'm frustrated and thinking of demanding they just
>replace the whole unit.


Just because they can't dupe it in the shop doesn't mean it isn't
happening. This is much too expensive of a car for the owner to be overly
tolerant of a recurring technical problem. I realize the difficulty in
troubleshooting an intermittent electrical problem, but I also think
you've been pretty specific in describing it, especially since as you say
it is not affecting any of your other presets. It's clearly a problem in
the XM unit. I think if it were me, the second time I was in for the same
problem I would ask to speak to the service manager. I would also be on my
very best behavior and make no demands or ultimatums. Rather I would just
courteously explain that I'm unhappy with their repair efforts thus far
and feel that for the sake of customer goodwill that this time the unit
should be replaced.

Beware that this comes with its own set of caveats. First of all they
might not have one in stock. Secondly, if your XM unit is replaced your XM
subscription will have to be transferred to the new radio, a process which
is completely out of the dealership's control and which on occasion can be
fought with its own set of frustrations and disappointments. That battle
ultimately comes down to something that's between you and XM. They'll get
it right, just maybe not the first time.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02 Oct 2005, 10:30 pm
Alphageek
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: XM radio loses presets


"Lexus Owner" <wdg@[206.180.145.133]> wrote in message
news:kvtvj1pa0ef5hcvtg429475f9mkvrve0dp@4ax.com...
> In article <s4svj15jrnfkucrsl6gt7r8rhgd9g3kaev@4ax.com> David Hurwitz
> <davidhu@charter.net> writes:
>
>>Has anyone had this problem? I have a new 2005 TL with Nav system.
>>Every few days the satellite radio loses all its presets for an hour
>>or so. All the on-screen "buttons" and mechanical buttons default to
>>XMs Channel 1 and the on-screen buttons all show the number 1 instead
>>of the channel I set. After a few minutes to a couple of hours, the
>>presets are restored; usually after I have turned the ignition off
>>though this doesn't always fix the problem. I am not disconnecting
>>the battery and the AM and FM presets don't do this. I have had it
>>back once to the dealer, when it was working fine of course, and they
>>found nothing wrong. They rebooted the radio (or so they said) but
>>this didn't fix the problem. Any ideas? Apparently no-one has heard
>>of this problem. I'm frustrated and thinking of demanding they just
>>replace the whole unit.

>
> Just because they can't dupe it in the shop doesn't mean it isn't
> happening. This is much too expensive of a car for the owner to be overly
> tolerant of a recurring technical problem. I realize the difficulty in
> troubleshooting an intermittent electrical problem, but I also think
> you've been pretty specific in describing it, especially since as you say
> it is not affecting any of your other presets. It's clearly a problem in
> the XM unit. I think if it were me, the second time I was in for the same
> problem I would ask to speak to the service manager. I would also be on my
> very best behavior and make no demands or ultimatums. Rather I would just
> courteously explain that I'm unhappy with their repair efforts thus far
> and feel that for the sake of customer goodwill that this time the unit
> should be replaced.
>
> Beware that this comes with its own set of caveats. First of all they
> might not have one in stock. Secondly, if your XM unit is replaced your XM
> subscription will have to be transferred to the new radio, a process which
> is completely out of the dealership's control and which on occasion can be
> fought with its own set of frustrations and disappointments. That battle
> ultimately comes down to something that's between you and XM. They'll get
> it right, just maybe not the first time.


I am not sure the problem is the XM unit in your car. I have an XM Roady
that I use in my house, my car, and my office, and sometimes all of the
presets go to channel 1, the XM Preview channel. I think it could be that
your unit is not getting its authorization code. This issue once became such
a problem that I called XM and they were sympathetic but couldn't do
anything at their end. They suggested that my antenna wasn't working right,
but since I was getting channel 1 loud and clear I pretty much dismissed
that idea. Eventually it all started to work fine again, but every now and
then it's back to channel 1 again.


Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03 Oct 2005, 07:19 pm
Carl S. Moore
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: XM radio loses presets

I had something like this happen a few times, and then realized it
was the User1/User2 difference. Each user has different radio
presents, so the time I used a different remote or seat setting
on the door, it seemingly erased my settings.... Easy fix once
I figured it out....

Carl




"David Hurwitz" <davidhu@charter.net> wrote in message
news:s4svj15jrnfkucrsl6gt7r8rhgd9g3kaev@4ax.com...
> Has anyone had this problem? I have a new 2005 TL with Nav system.
> Every few days the satellite radio loses all its presets for an hour
> or so. All the on-screen "buttons" and mechanical buttons default to
> XMs Channel 1 and the on-screen buttons all show the number 1 instead
> of the channel I set. After a few minutes to a couple of hours, the
> presets are restored; usually after I have turned the ignition off
> though this doesn't always fix the problem. I am not disconnecting
> the battery and the AM and FM presets don't do this. I have had it
> back once to the dealer, when it was working fine of course, and they
> found nothing wrong. They rebooted the radio (or so they said) but
> this didn't fix the problem. Any ideas? Apparently no-one has heard
> of this problem. I'm frustrated and thinking of demanding they just
> replace the whole unit.
>
> Thanks



Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1977 CiViC loses coolant Eric Honda 2 10 01 Mar 2007 11:24 pm
2005 TL radio presets Don Moore Acura 3 24 Jan 2006 04:42 pm
97 Accord loses power while driving Ret Honda 2 3 15 Jun 2005 05:56 pm
'88 Accord loses power rickspel Honda 3 2 28 May 2004 06:23 am
XM radio in a 99 honda civic with factory radio? Ted Honda 3 2 07 Oct 2003 07:25 pm


All times are GMT -5. The time now is 08:13 am.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.