Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Acura

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 25 Aug 2004, 01:39 pm
slikrikd
Guest
 
Posts: n/a
Default 94 Integra starting problem

My friend and I just changed the timing belt & water pump on his 94 Integra
1.8. Got it back together, it started w/a bump and ran nice and smoothly
for a couple of minutes while he was topping off the coolant and then it
just stopped. It stopped smoothly - no clunks or bangs or anything.
The motor turns over but won't start.
We're not getting any spark but the distributor is turning.
Thought it might be some sensor picking up low coolant that shut the motor
off, so we disconnected the battery cable (again) then retried it w/no
change.
I've done a couple of dozen Honda timing belt changes in my day w/no
problems.
Any ideas?
Slik


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 25 Aug 2004, 02:15 pm
slikrikd
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Integra starting problem

We replaced the coil and it runs fine.
We disconnected the neg cable the whole time we worked on it and we
reconnected all ground straps before starting it. Any ideas on why it
failed?
Maybe just coincidence?
Slik


Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 25 Aug 2004, 08:25 pm
Jim Yanik
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Integra starting problem

"slikrikd" <slikrikd@bellsouth.net> wrote in
news:k05Xc.18813$cx.419@bignews4.bellsouth.net:

> My friend and I just changed the timing belt & water pump on his 94
> Integra 1.8. Got it back together, it started w/a bump and ran nice
> and smoothly for a couple of minutes while he was topping off the
> coolant and then it just stopped. It stopped smoothly - no clunks or
> bangs or anything. The motor turns over but won't start.
> We're not getting any spark but the distributor is turning.
> Thought it might be some sensor picking up low coolant that shut the
> motor off, so we disconnected the battery cable (again) then retried
> it w/no change.
> I've done a couple of dozen Honda timing belt changes in my day w/no
> problems.
> Any ideas?
> Slik
>
>


Maybe the igniter died.(causes a no-spark fault)
http://www.markl.f9.co.uk/howto/elec...er/igniter.htm

--
Jim Yanik
jyanik-at-kua.net
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[1994 Integra GS-R] Hot Starting Problem PB Acura 12 30 Jun 2006 06:36 pm
[Update] [Was] [1994 Integra GS-R] Hot Starting Problem PB Acura 0 30 Jun 2006 10:18 am
Re: [1994 Integra GS-R] Hot Starting Problem johnin Acura 0 24 Jun 2006 07:23 am
1991 integra starting problem kriberwalker Acura 4 21 May 2005 10:44 am
Re: '94 Integra Starting Problem EJ Acura 5 05 Sep 2003 01:48 pm


All times are GMT -5. The time now is 03:34 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.