Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Acura

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 16 Sep 2003, 01:22 am
bandabee
Guest
 
Posts: n/a
Default 94 Teg, start up problem

HELP!!! Can anyone help identify/fix this problem? I put the key in and
turn it all the way to start engine, and nothing happens. By nothing I
mean, no sound, no lights.

To start the car, i put the key in the gear lock, push the gears back and
forth (auto car) a few times.

Then put back in ignition. Takes a few times, but then it works.

I don't know if the gear pushing has anything to do with it or not. In
fact, now when i'm driving i hear funny metallic sorta dragging noises, at
first I thought it was a loose muffler, but now I think it makes noise
whenever the gear changes.

Anyway, everything resets, clock, radio. Makes me think it's the battery,
but it's less than 6 months old. Just had a major tuneup 6 months ago too!

Guy at acura said the startup contacts were bad, and they said they fixed
them, but apparently not ...

Can anyone help?


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 16 Sep 2003, 11:02 am
Jim Yanik
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Teg, start up problem

"bandabee" <banXdabee@yahoo.com> wrote in
news:b6x9b.960472$ro6.19043562@news2.calgary.shaw. ca:

> HELP!!! Can anyone help identify/fix this problem? I put the key in
> and turn it all the way to start engine, and nothing happens. By
> nothing I mean, no sound, no lights.
>
> To start the car, i put the key in the gear lock, push the gears back
> and forth (auto car) a few times.
>
> Then put back in ignition. Takes a few times, but then it works.
>
> I don't know if the gear pushing has anything to do with it or not.
> In fact, now when i'm driving i hear funny metallic sorta dragging
> noises, at first I thought it was a loose muffler, but now I think it
> makes noise whenever the gear changes.
>
> Anyway, everything resets, clock, radio. Makes me think it's the
> battery, but it's less than 6 months old. Just had a major tuneup 6
> months ago too!
>
> Guy at acura said the startup contacts were bad, and they said they
> fixed them, but apparently not ...
>
> Can anyone help?
>
>
>


Perhaps the switch(gear position switch) that prevents starting while in
gear,only allowing starts in park or neutral,Yours may be bad.
The Haynes manual has info on this;page 7B-5 to 7B-8.



--
Jim Yanik,NRA member
jyanik@kua.net
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 16 Sep 2003, 12:20 pm
Bill B. Johnson
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Teg, start up problem

In article <b6x9b.960472$ro6.19043562@news2.calgary.shaw.ca >, "bandabee"
<banXdabee@yahoo.com> wrote:

> HELP!!! Can anyone help identify/fix this problem? I put the key in and
> turn it all the way to start engine, and nothing happens. By nothing I
> mean, no sound, no lights.
>
> To start the car, i put the key in the gear lock, push the gears back and
> forth (auto car) a few times.
>
> Then put back in ignition. Takes a few times, but then it works.
>
> I don't know if the gear pushing has anything to do with it or not. In
> fact, now when i'm driving i hear funny metallic sorta dragging noises, at
> first I thought it was a loose muffler, but now I think it makes noise
> whenever the gear changes.
>
> Anyway, everything resets, clock, radio. Makes me think it's the battery,
> but it's less than 6 months old. Just had a major tuneup 6 months ago too!
>
> Guy at acura said the startup contacts were bad, and they said they fixed
> them, but apparently not ...
>
> Can anyone help?


Take it back to the acura dealership and tell them about the above
problems. It could be a number of things.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 17 Oct 2003, 01:14 pm
Jim Mowreader
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: 94 Teg, start up problem

In article <b6x9b.960472$ro6.19043562@news2.calgary.shaw.ca >,
"bandabee" <banXdabee@yahoo.com> wrote:

> Anyway, everything resets, clock, radio. Makes me think it's the battery,
> but it's less than 6 months old. Just had a major tuneup 6 months ago too!


Do Acuras have electronic-controlled transmissions? I think they do.
This sounds like a problem with the transmission computer, and since the
car is under warranty, find another Acura dealer and let them at it.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem start engine Del Sol @@@ Honda 2 3 01 Feb 2006 04:55 pm
No start when hot outside problem, 93 civic John Honda 2 2 28 Aug 2004 07:44 am
no start problem Jeremy Vis Honda 3 6 02 Jan 2004 01:38 am
94 Teg, start up problem bandabee Honda 1 2 17 Oct 2003 01:14 pm
94 Teg, start up problem bandabee Honda 2 3 17 Oct 2003 01:14 pm


All times are GMT -5. The time now is 06:28 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.