Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Honda Acura > Acura

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09 Sep 2003, 03:08 pm
Mike
Guest
 
Posts: n/a
Default TL Problems

Hello,

I have a '96 TL 3.2 that I bought last month with 113K. I am having three
(minor?) problems:

1. When I start the car, I get a weird noise, almost like a horn, that
goes away after 3-4 seconds. I have no idea where it is coming from, except
behind the dash?? It does not seem to be causing any other problems, any
ideas?

2. When I turn the car off, almost every time, the fan runs for sometimes
10 mins after - is this normal? It seems like the fan is just doing it's
job, but I have not had another vehicle do that.

3. Shifting is not as "soft" as I would like. I just had the trans oil
flushed and refilled with Acura/Honda ATF. It is especially noticable
down-shifting, when I am slowing down for a stop sign or light. If I give
the throttle hell, it shifts nice and smooth and at the right time. Should
I be concerned?

Thanks,
Mike


Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09 Sep 2003, 03:59 pm
Gabriel Afana
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: TL Problems


> I have a '96 TL 3.2 that I bought last month with 113K. I am having three
> (minor?) problems:
>
> 1. When I start the car, I get a weird noise, almost like a horn, that
> goes away after 3-4 seconds. I have no idea where it is coming from,

except
> behind the dash?? It does not seem to be causing any other problems, any
> ideas?
>
> 2. When I turn the car off, almost every time, the fan runs for

sometimes
> 10 mins after - is this normal? It seems like the fan is just doing it's
> job, but I have not had another vehicle do that.
>
> 3. Shifting is not as "soft" as I would like. I just had the trans oil
> flushed and refilled with Acura/Honda ATF. It is especially noticable
> down-shifting, when I am slowing down for a stop sign or light. If I give
> the throttle hell, it shifts nice and smooth and at the right time.

Should
> I be concerned?
>
> Thanks,
> Mike
>
>



1. sure its not a slipping belt?

2. Sounds normal (wierd) but I've seen cars that do that.

3. My '99 TL refused to downshift smoothly.



Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09 Sep 2003, 04:08 pm
Xavier
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: TL Problems


"Mike" <mikebegin@hotmail.com> wrote in message
news:Rqq7b.40843$Nc.9729222@news1.news.adelphia.ne t...
> Hello,
>
> I have a '96 TL 3.2 that I bought last month with 113K. I am having three
> (minor?) problems:
>
> 1. When I start the car, I get a weird noise, almost like a horn, that
> goes away after 3-4 seconds. I have no idea where it is coming from,

except
> behind the dash?? It does not seem to be causing any other problems, any
> ideas?
>
> 2. When I turn the car off, almost every time, the fan runs for

sometimes
> 10 mins after - is this normal? It seems like the fan is just doing it's
> job, but I have not had another vehicle do that.
>
> 3. Shifting is not as "soft" as I would like. I just had the trans oil
> flushed and refilled with Acura/Honda ATF. It is especially noticable
> down-shifting, when I am slowing down for a stop sign or light. If I give
> the throttle hell, it shifts nice and smooth and at the right time.

Should
> I be concerned?
>
> Thanks,
> Mike
>
>


The fan thing is normal. Not sure about the other items.
Where's Acura God?


Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09 Sep 2003, 04:49 pm
Franz Bestuchev
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: TL Problems

Gabriel Afana wrote:

>>I have a '96 TL 3.2 that I bought last month with 113K. I am having three
>>(minor?) problems:
>>
>>1. When I start the car, I get a weird noise, almost like a horn, that
>>goes away after 3-4 seconds. I have no idea where it is coming from,

>
> except
>
>>behind the dash?? It does not seem to be causing any other problems, any
>>ideas?
>>
>>2. When I turn the car off, almost every time, the fan runs for

>
> sometimes
>
>>10 mins after - is this normal? It seems like the fan is just doing it's
>>job, but I have not had another vehicle do that.
>>
>>3. Shifting is not as "soft" as I would like. I just had the trans oil
>>flushed and refilled with Acura/Honda ATF. It is especially noticable
>>down-shifting, when I am slowing down for a stop sign or light. If I give
>>the throttle hell, it shifts nice and smooth and at the right time.

>
> Should
>
>>I be concerned?
>>
>>Thanks,
>>Mike
>>
>>

>
>
>
> 1. sure its not a slipping belt?
>
> 2. Sounds normal (wierd) but I've seen cars that do that.
>
> 3. My '99 TL refused to downshift smoothly.
>
>
>


My mother's 98 3.2TL seems like the fans run FOREVER. But they don't
kill the battery and it can't be bad to cool down the engine. I suspect
it's related the auto climate control running the a/c all(most) the
time, thus telling the computer to operate the fans even after shut off.

Have you changed tranny fluid recently? Her car will buck and go! But
shifts really smooth the rest of the time.

I think she's got 60k on it.

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09 Sep 2003, 06:46 pm
noyap
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: TL Problems

> The fan thing is normal. Not sure about the other items.
> Where's Acura God?
>

Kissing Tojo's ass??


Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09 Sep 2003, 10:38 pm
underemployed
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: TL Problems

In article <Rqq7b.40843$Nc.9729222@news1.news.adelphia.net> ,
"Mike" <mikebegin@hotmail.com> wrote:

> 1. When I start the car, I get a weird noise, almost like a horn, that
> goes away after 3-4 seconds. I have no idea where it is coming from, except
> behind the dash?? It does not seem to be causing any other problems, any
> ideas?


I'm not sure if the 96 TL has ABS brake system but I think it does.
I've got a 96 RL. If so, what you are probably hearing is the charging
of the ABS system which is normal. Even better, is the fact that you
say that it lasts 3-4 seconds. That is normal. If it lasts as long as
10 seconds, you could possibly have an accumulator or modulator problem.

Cheers
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 del sol problems solmodifier Honda 2 1 01 Jun 2006 07:36 am
96 Ody ac problems Crusader Honda 2 0 05 Jul 2005 12:32 am
91 Crx Si Problems dcrolin Honda 2 4 08 Apr 2005 10:33 pm
Help: RSX SRS problems mslee Acura 2 13 Feb 2005 05:56 pm
RSX - No problems - am I alone? George Acura 5 04 Mar 2004 10:10 am


All times are GMT -5. The time now is 09:28 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.