Honda Car Forum


 

Go Back   Honda Car Forum - Accord Parts Civic Tuning Acura Racing > Discussion > Acura Technical

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 09 Jan 2008, 11:01 pm
Junior Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1
Default i have an 03 Acura RSX that the heater will not blow hot air at idle,but at 30+mph it works fine?

i have an 03 Acura RSX that the heater will not blow hot air at idle,but at 30+mph it works fine?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 09 Jan 2008, 11:16 pm
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2
Default

Either your low on coolant or the heater core is plugged.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 09 Jan 2008, 11:31 pm
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 30
Default

Congratulations. It works perfectly fine. The reason it's not working as much at idle is because there isnt enough engine power to generate heat at low rpm. every single car I'v eever driven is like that, topped off coolant or not. It's still working believe me just can't feel it that much.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09 Jan 2008, 11:46 pm
Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 72
Default

It sounds like you have a defective vacuum actuator. At idle, there's not enough vacuum to move the baffle to the heat position.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10 Jan 2008, 12:01 am
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 27
Default

A poor ground to the heater blower motor will slow hot air comming out of vents
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 10 Jan 2008, 12:16 am
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 8
Default

Okay, Big Carp is right, and all you geniuses who think otherwise have no clue about cars. Lexus, Acura, Toyota, Honda, Nissan, and Infiniti all work like that (yes, I have driven many cars). Not necessary at 30+, but around then.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I'm going to buy a 2000 Accord with trans. problems. It works fine until it warms up. Is it... russandryansmom2004 Honda Technical 4 26 Nov 2007 01:46 am
I have a 1998 honda accord coupe and just chaged the starter the starter works fine but GoGo Honda Technical 7 06 Oct 2007 08:09 am
2003 Element Windshield Washer motor NOT working, rear one works fine pawcio Honda 2 5 12 Sep 2006 01:25 am
2003 Element Windshield Washer motor NOT working, rear one works fine pawcio Honda 3 4 06 Sep 2006 06:04 pm
Help 89 Acura Integra runs fine at idle, revs up smoothly but when you go to drive it , tends to bogg down like it's starving for fuel.?? deaddog5 Acura 5 15 May 2005 11:45 pm


All times are GMT -5. The time now is 05:58 pm.


Attribution:
Honda News | Autoblog
Powered by Yahoo Answers




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
LinkBacks Enabled by vBSEO 3.6.0 PL2 © 2011, Crawlability, Inc.
HondaCarForum.com is not affiliated with Honda Motor Company in any way. Honda Motor Company does not sponsor, support, or endorse HondaCarForum.com in any way. Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended or implied.